Sidor

onsdag 22 juni 2011

Oj oj oj!

Nu kommer ett langt inlagg om vad som hant de senaste dagarna. I sondags kvall drog en rejal storm forbi och vi satt och tittade pa super dopplar pa natet och Corey trodde att de visade antal tornadonerslga och vi raknade till 23 bara en timme ivag! Oj oj oj nr 1!Men sa var inte fallet, det var "bara" cirkulerande vindar i molnen som skulle kunna bli tornados. Det spelade ingen roll, vi satt som trollbundna vid radarn och ute pa balkongen njutandes av blixtarna. Sen kom det regn, lite hagel och lite vindar sa Corey sprang ner och korde in bilen lite narmare garagedorren sa att det stod under tak. Vi kom som sagt inte i sang forran vid 1. Alma vaknade vid 3-rycket och Maken lyfte upp henne till oss. Som tur var ville hon ocksa ha sovmorgon. Jag tog en powerwalk (Oj oj oj nr 2!)pa formiddagen med barnvagnen och aven om det blaste och jag anda bara hade linne sa var jag sa varm bar vi kom tillbaka. Efter tupplur och lunch akte vi till Villagepointe och Maken kopte ett par nya skor eftersom hans gamla inte har nagon som helst dampning kvar sa han far ont i ryggen och hoften nar han gar mycket. Vi sprang aven in pa Carters och kopte lite mer till Alma och presenter. Kopte ett par billiga sandaler til Alma som vi testade idag, inte superbra men battre an de jattevarma gympadojjorna hon har. Maken slappte av oss hemme och akte sedan vidare for en session hos kiropraktorn. Vi at lite och sa fick Alma sova middag. Varmen var galen, 34 grader och sjukt fuktigt! Oj oj oj nr 3!

Teresa gjorde jattegoda enchiladas och brownie, men medan hon gjorde det blev det konstigt ute. Helt plotsligt var det morkt!

Sa har sag deet ut igar eftermiddag!
Corey kom hem och satte pa den lokala nyhetskanalen. Och helt plotsligt, medan Maken lag och forsokte fa Alma att sova for natten, ljod sirenerna som varnar for tornados! Oj oj oj nr 4!Corey slangde i sig maten och gick ner och tomde det lilla forradet under trappen. Hela tiden hade vi nyheterna pa som rapporterade om vindar som fatt lastbilar att valta och tag att spara ur. Det var aven darfor som sirenerna gick, for att varna fok for de starka vindarna. Det ar namlgen mycket hitresta manniskor tack vare det pagaende College World Series i football och hela stora arenan i Omaha var full med folk och man fick se paniken som brot ut nar sirenerna gick.Det vrakte ner vatten, blixtarna var vansinniga och den mullrande askan fick fonstrena att skaka och Alma att vakna till nagon gang.

Vi kollade dopplern men det sag lugnt ut, det ar mest vindarna som var jobbiga. Vi gick och la oss vid 22:30. Skont att komma i sang hyfsat men jag hade sa svart att somna, regnet smattrade mot rutorna, Maken snarkade och tankarna snurrade. Vaknade vid 1 ur en sa evande drom att Alma krop omkring i sangen sa jag vackte Maken och sa att han fick kolla Alma medan jag gick och kissade. Nar jag satt dar nere (toaletterna at toklaga!) alldeles vimmelkantig sa kom jag pa att jag nog dromt men det spelade inte sa stor roll for Maken sov nar jag kom ut. Daremot var det sa varmt i rummet att jag drog igang takflakten som later tum-tum-tum-tum for varje varv och det tog en stund innan jag somnade om. Vid 3 vaknade Alma och Maken tog upp henne igen. Sedan lag hon nara nara mig vilket gjorde att jag inte kunde rora mig och lag riktigt illa och halvsov resten av natten sa nar hon vaknade 5:30 och Maken gjorde valling till henne sa var jag dod. Sedan somnade hon om men vaknade 8. Sa trott. Oj oj oj nr 5 va trott jag var!

Corey tog ledigt idag, som egen foretagare kunde han gora det sarskilt eftersom han inte fatt sitt material levererat, sa vi akte till Zoo. Vadret var perfekt, det har blivit mycket svalare och luften ar friskt! Alma var supertrott redan nar vi kom dit trots att hon sovit innan vi akte. Men hon holl nastan hela vagen igenom, forst efter gorillorna somnade hon och da var klockan halvfem och vi kom dit vid 12. Hon maste ju har varit full av intryck stackarn! Eftersom det regnade av och till var vi mest pa inomhusgrejjorna sasom akvariet, djungen, oken, gorillorna, aporna och katthuset och skippade typ elefanterna och girafferna och sa. Pa grund av vadret stangde aven restaurangerna for det var for lugnt! WHAT?! Vi fick i alla fall kopa en sallad fast dom hade stangt. Why, thank you!

Tyvarr lamnade jag zoot med valdigt daligt intryck. Det enda som var BRA var akvariet. Resten var djurplageri. Litet, skitigt, trangt, ensamma djur i sma burar, daligt inredda burar... En stackars isbjorn lag ensam och flamtade med massa flugor runt sig. Vid en annan av bjorninhagnaderna lag en stackars bjorn med ett stort sar pa baken som han farsokte lukta pa och skydda. Jag led sa mycket! I katthuset var det sma lador med lite span i en lada och dar lag en tiger i varje... Fy fan. Visst ar det intressant att se andra djur men da ska det ju vara som pa Kolmarden, att det finns FLER djur och att de har stora ytor att rora sig pa. Alma hade ganska kul i alla fall. Har ar lite bilder.

Pa vag in i "djungeln"

Tapirer som hade en liiiiten platt att leva pa.

Minihipposar!


Alma kollar pingviner och sager HEEEEJ till alla!

Just another fishtank

Alma gillade alla fargglada firrar

:)

Spanar in rockor och hajar

Vi akte hela vagen till Omaha for att ta ett kort pa ett vildsvin... ;)

"Vad vill du?"
Svart svan (foto:Corey)

<3 (foto:Corey)
Nu har klockan borjat narma sig midnatt, Maken har kommit hem fran armbrytartavling, Teresa har kommit hem fran baren, Sofia ar fortfarande vaken och knorrar, Ama har fatt valling och ny bloja och jag har hunnit lara Corey hur man addar ner bilderna fran mobilen till datorn. Det ar med andra ord dags att ga och borsta tanderna och krypa till kojs. Dagen har varit mycket trevlig men som sagt, tyvarr rekomenderar jag ingen djurvan att aka till zoot i Omaha.

God morgon pa er darhemma och god natt till oss!

4 kommentarer:

FaSussi sa...

Jag blir galen på hur djur runt om ivärlden blir behandlade. Vi är ett föredöme här i Sverige men trots det har även vi mycket att lära om djurhållning. Tur att inte Pella var där! Mäktigt med era oväder. Bilden på de svarta molnen är ju helt overklig. Vi hade faktiskt två åsksmällar här i går, två... Själv har jag just stängt in mig efter att åter igen sett en orm utanför i rabatten. hur ska det nu gå? Sommarn har ju precis börjat och jag kommer knappt våga gå ut. Ha det så bra, älskar när du lägger in foton. Kramis till er alla sex.

TT sa...

Underbart väder! Vilken bild! Och hahahah ni åker väldigt långt för att ta kort på ett vildsvin ;)

Kram
Tant M

Kusin P sa...

Lilla Alma, hon kanske går i sin kusins fotspår och blir djurskötare...
Stackars djur! Tyvärr så är det ju så i alla djurparker, även dom i Sverige. Stora ytor att röra sig på räcker inte då dom fortfarande blir väldigt understimulerade. Den enda fördelen med att hålla djur i fångenskap är väl egentligen att man skyddar dom från tjuvjakt och liknande.
Saknar er alla, krama världens bästa morbror från mig!

Mormor sa...

Underbara bilder (som vanligt). Jag lider med djuren, det är inte OK. Å vad jag önskar att jag varit med Er när det blev svart över Omaha. Hoppas att ni filmade massor. Wilmen mår bra och är så duktig. Jag längtar efter Er men nu är det ju "bara" två veckor kvar till ni är hemma igen. Ser fram mot fler inlägg och fina bilder. P&K