Sidor

lördag 18 juni 2011

33 grader eller mer

33 var sa mycket som termometern i bilen visade. Men jag tror att det kan vara mer nu... Det ar sa otroligt hett, det ar ju luftfuktigt som attan sa hettan trycker mer an i Sverige.

Idag har vi shoppat lite mer, Maken kopte tva par jeans till, jag kopte klanningar till Alma och Nelly, present till Edvin, ett par solglasogon till, en planbok, en clutch (typ kuvertvaska), topp och ett par mysbrallor (yogabrallor). Gick pa knappa 1500 och da var det tva par Levis-jeans med pa den notan! Jotack!

Sen at vi en god lunch pa Village in som ar mer en frukostrestaurnt, de serverar frukostmat hela dagen! Men jag tog en Ceasar sallad och iste. Dom om min forvaning nar jag forvantade mig Liptons sota iste och far in just iste! KALLT TE! T hallde socker i sitt, jag hade i lite sotningsmedel for att fa bort varsta beskan. Riktigt gott och var servitris kom och fyllde pa glasen hela tiden!

Sedan tog vi en tur for att se huset och omradet dar C bodde forrut innan vi akte till Vicki, C's mamma. Jattefint hus, smakfullt inrett, god lukt (maste nastan fraga vad det var for doft hon anvande, inet far att den skulle passa hemma...) och sa trevligt. Kandes sa hemtrevligt och jag blev mottagen med oppna armar och kallade hemme Mom! Aven C's mormor var dar och sag ut att ma bra, hon har kampat mot cancer men sag pigg ut.

T skjutsade hem oss, sa Alma kunde fa sova ordentligt eftersom det varitlite si och sa med det idag, och hon skulle aka och gora nagra arenden. Maken och Alma sover nu pa sangen efter att hon har atit middag. Jag har lagat kyckling i feta/creme fraiche som star och puttrar i ugnen och sitter och snackar pa lite Doritos (majschips), antagligen lite fel saltbalans i kroppen for jag ar sa hima saltsugen. Bredvid mig star ett glas isvatten, alskar att kunna oppna frysen och bara kunna osa ner is i ett glas!

Tankte ge mig pa lite reflektioner sa har efter nastan en vecka i Forenta staterna.

Mat: Allt innehaller socker. I alla fall 99% kanns det som.. Jag har som vanligt svart for kottprodukter nar jag ar utomlands, men har ar det inte lika illa. Maten ar ganska billig men det ar faktiskt billigare att ata ute an att kopa hem och laga. Konstigt att denna kontinent lider av fetma! Barnmaten ar helskum men Alma ater sa det ar ju bra. Vi har antligen hittat ent brod som paminner om svenskt brod, dvs ett som inte ter sig som svamp och som bara hanger nar man haller i skivan. Vad gor amerikanerna med sitt brod gentligen?? Jo, en sak till. Man blir bra gasig av jordnotssmor! Hehe...

Klader: Visst ar det billigt. Men modet ar lite si och sa. I alla fall for min smak. Maken hittar jeans men jag som garna vill ha Lee-jeans hittar inga. An i alla fall. Och de Levisjeans jag har tittat pa ar bara stretch och low cut, jag vill ju ha riktigt jeanstyg och normal midja. Men nagot ska vi nog kunna hitta!

Alkohol: Tamligen liberalt. Man tar bilen till baren och aker hem i den. Aven om det ar harda straff pa rattfylla sa gor folk det!

Miljo: Det svider i hjartat varje gang jag slanger en barnmatsburk av glas i soporna eller en laskburk. Eller en juiceforpackning.. Eller en mjolkdunk... Inte konstigt att det har landet har sopberg av enorma storlekar, borja atervinn for bovelen! Visst skulle det kosta att dra igang det och kanske ta tid innan de troga amerikanerna fattar men det skulle aven sysselsatta en mangd manniskor och med tanke pa dras arbetsloshet....

Sen ar det ju det har andra, allt ar stort. Bilarna, vinflaskorna, jordnotssmorsburken, parkeringsplatserna, varuhusen... Leksakerna ar hypade, villorna ar skitfina!

Nu luktar det som om maten ar klar, ska ga och kolla laget i ugnen och sedan sjunka in i min bok jag kopte pa Arlanda. En ny Marian Keyes! Yay!

Hoppas ni har sovit gott vanner, ha en harlig lordag i regnet!

Och jag VET att det ar ett gang som laser nu, KOMMENTERA!! Du oxa Zabina! ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ni har det soft. Gillar när du beskriver vardagen, man är liksom lite med då. Det där med att det är billigare att äta ute har jag också hört. Det förklarar varför de som räknas som fattiga ofta har fetma. Finns det bra lekplatser? Hur ser de ut? Kan du inte fota lite mer, spännande att se allt. Igår ösregn i tolv timmar, idag moln/sol/dis än så länge. Ska på party i kväll för Stina och Cissi. Ska bli roligt. Deras kompisar har ett band som är riktigt bra som ska spela. Pussa på FaSussis lilla älva och min gullebror. Kram FaSussi

Anonym sa...

Håller med dig om maten! Och kläderna också iaf i vanliga städer man måste nog åka till stora shoppingstäder för att hitta riktigt bra!

Tant M