Sidor

torsdag 16 december 2010

sömnvägran.nu

Alma skulle kunna starta den sidan... Små tupplurar igår och, till slut, en rejäl sovstund igår kväll på 3 timmar. Sen var det kört. Fick henne INTE att somna efter ammningen vid halvelva. Icke! I sängen var lönlöst eftersom fröken Almas nya grej är att dra ut nappen och kanske lyckas få i den igen. Lyckas sällan om vi säger så... Så vi testade på mamma, vilket brukar vara favoritsovplatsen annars. Icke!

Ut med napp, upp med huvud, prata, vrida, ut med napp, vända, gråta, ut med napp, gråta för att nappen inte är på plats, upp med huvudet, prata, blunda och prata, ut med napp.......

Hon har "sovit" bredvid mig hela natten. Vet inte hur länge hon kämpade igår. För även om det lät som om hon sov så kunde hon sätta igång att snacka när som helst. Att hon sedan, när jag gjorde ett försök att lägga henne bredvid mig, ligger och håller sig i fötterna gör det jättesvårt för mamma att inte börja tokfnissa! Söta tokunge!

Vanlig rutin är annars att vi kommer hem efter morgonpromenad, byter blöja, äter och sover. Inte idag. Icke! Strax efter ett somnade hon. Efter två timmars kamp som till största delen innehöll gråt idag. Inte skrik. Bara missnöjt gråtande... Sedan hon somnat vid bröstet sov hon i en dryg timme.

Vi var ute i stormen en timme nu på eftermiddagen och hon somnade i vagnen på en gång. Nu har hon fått banan och ammats och ligger här bredvid och snackar med julstjärnan i fönstret. Får se hur kvällen lider.

Maken är på väg hem i snökaoset, imorgon återgår han till Mariatorget och vi kommer inte att ses så mycket innan jul i och med det. Min duktiga kämpande Make!
Published with Blogger-droid v1.6.5

1 kommentar:

Thea sa...

Jobbigt med sov-vägrande barn! Och SHIT vilken stor tutte som visade sig på bild. :P Nog för att jag visste att du är storbystad... men shit! :P

Åååååh, smurfarna!!! Var har du fått tag på den härliga tröjan/bodyn/pyjamasen???