Sidor

söndag 30 januari 2011

Före och typ efter

Så här såg huset ut när vi kom; sliten panel, gamla fönster och två entréer (en på varje gavel).

Hallen som skulle vara kvar. Med ingång till köket. Dörren med spegeln på är borttagen och igensatt och hallen har nu ett grått klickgolv som ser ut som klinker och är i en varm ljusgrön ton. Hittade ingen bild...
Köket.... Här rev vi bort vedspisen (ska sätta dit en ny) och rev ner väggen till vänster och gjorde köket bra mycket större. I hörnet där vedspisen står har jag knackat fram skorstensstocken och vitputsat. Dörrhålet breddades också.
Köket med köksön och ingången till tvättstuga och badrum.
Mitt älskade kök sett från dörren in till vardagsrummet. (Hittade inga superbilder...)
Ena vardagsrummet i tidigare planlösning.
Och så här såg det ut förra julen... (Nu har det tillkommit ett golvur och ett gäng tavlor) Till höger skymtar tegelväggen dör skiljeväggen mellan rummen tidigare gick.
Här är vårt vardagsrum idag.
Väggen mellan rummen som revs och gjorde rummet till ett tolv meter långt rum. Väggen var det första som revs i huset och redan den kvällen undrade vi vad vi hade gett oss in på... Syns det att farfar rökte inne???
Vardagsrummet dagen efter inflyttning (därför lätt spartanskt i fönster och på väggar).
Vardagsrum, med min stora stolthet tegelväggen.
Rummet som genomgått mest förändring; en av hallarna. Ytterdörren och lilla hallfönstret sattes igen, trappen utanför togs bort, trappen till övervåningen revs, dörren in till tvättstuga/badrum slogs igen och sist men inte minst så satte vi dit ett nytt fönster.
Tadaaa!! Har tjänat som sovrum men ska ny göras om till kontor/gästrum. ÄLSKAR  det lilla fönstret som fanns under trappen. Har ett likadant i skafferiet i köket.
Farfars gamla badrum/tvättstuga/pannrum....vi  rev väggen in till köket och rev dessutom ur hela bjälklaget och gjorde om. Nu hyser det separat tvättstuga och badrum med bubbelbad.
Farfars rum på övervåningen. Fönstret borttaget och väggen riven. Ny vägg sattes och skapade två rum med ett varsitt fönster. Golvet behölls i det som blir Almas rum och har nu slipats och lackats.

Rummet där pappa och hans fyra syskon sov, det som blev vårat sovrum. Golvet har behållits och slipats och lackats. Ena väggen har flyttats in i rummet för att skapa allrummet utanför, nytt fönster (på ny plats) och dessutom höjde vi innertaket ovan takbjälkarna.


Väggen som flyttats 70 cm. Fåtöljen finns kvar!
Sovrummet innan säng, element och snickerier kom på plats.
Tapeten som jag la ner en halv förmögenhet på.... Men FAN va snyggt det blev!!! Almas säng står i hörnet till vänster och bakom den lilla dörren rakt fram döljer sig min skogarderob. Lilla dörren till höger är vind som ska inredas till maffig klädkammare så småningom.

Gamla hallen upp.

Här blir det allrum! Hålet i hörnet är trappen!

Allrum och nya fönstret.
Högra dörren är Almas rum, vänstra träningsrummet och där lampan står är ingången till blivande badrum.


Träningsrum, där trappan en gång gick upp.  
Här är kattvinden som har blivit badrum och allrum. Väggen längst bort är den ut till trappen. En del takstolar som burits av om man säger så... Så här ser det fortfarande ut där vi har våra kläder och det lilla vindsutrymme som vi faktiskt har sparat. 

Ett litet urval av bilder i alla fall, det tar sig och växer fram till vårt drömboende. Treårsjubileum firades 28/1 och förhoppningsvis är vi snart klara...

2 kommentarer:

Becca-Mamma till Ellen sa...

Super fint! Blev ju trött av bara tanken på allt ni gjort. Men det är ju verkligen värt det. Riktigt duktiga och en ön gång, super fint!!

Rairai sa...

Det är så häftigt att farfars slitna hus håller på att bli en modern villa. Att ha sett förvandlingen och varit en liten del av den känns himla bra, speciellt när man ser hur fint det blir!