Sidor

måndag 26 april 2010

Äntligen hemma, äntligen jobba och äntligen vecka 28

Vilken resa! Vi åkte från Monthey i Schweiz 04:55 i onsdags morse och var hemma 17:00 i torsdags eftermiddag via följande resväg:

Monthey - Aigle
Aigle - Lausanne
Lausanne - Basel
Basel - Hamburg (paus i 2 timmar = pizza och telefonsamtal)
Hamburg - Köpenhamn
Köpenhamn - Helsingborg
Hämtad av underbara Skånepågen Erik och sov i hans säng i 5 timmar
Helsingborg .- Ängelholm, taxi till flygplatsen
Ängelholm - Skavsta i Ford Ka, en Hertz Freerider dvs det är gratis och de bjussar på 1:a tanken.
Skavsta - Hemma med världens bästa tant M

Resan var problemfri och vi hade matsäck med oss så det gick ingen nöd på oss. Värsta sträckan var faktiskt den i Sverige då Ford Ka inte är att rekommendera för  långfärd om man är över 150 cm lång! Vi böt av i Ödeshög så Maken körde en bit också.

Väl hemma bjöds det på pannkaka hos Grannarna, gott gott gott! Sedan trycktes det på ett par stödstrumpor på mina ben, de var som stockar. Av och till under helgen har sedan detta fenomen återkommet, framför allt att mina fotknölar försvinner. Vi var hemma även i fredags och fick hem vårt pälshjärta. Helgen har sedan förflutt med fällande av körsbärsträd, ett besök på Plantagen, historisk vandring på gården tillsammans med Hembygdsföreningen, påbörjad majbrasa, födelsedagsfirande av lillebror och av Maken (som fyller idag) samt en tur till Ica Maxi för påfyllning av matförrådet. Dessutom ett trevligt besök av Tant M och Tant A.

Idag är jag äntligen tillbaka på jobbet och jag har MASSOR att göra! Verkar även som om man har varit saknad och det är ju aldrig tråkigt. Många har även påpekat att magen har vuxit och kanske är det så, jag har inte märkt SÅ stor skillnad själv. Mini har under hela Schweiz-vistelsen varit en väldigt, VÄLDIGT livlig krabat men har lugnat ner sig en aning sedan vi kommit hem. Nästa vecka är det dags för besök hos MVC igen. Idag går vi in i vecka 28:
Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.
www.blimamma.se

Även ett stort grattis till våra vänner F&R som blev föräldrar till en liten Adam förra tisdagen! 

Idag är det stödstrumpor på och jag har kommit på att jag ska ta en promenad ut till produktion eller nåt under dagen för att få igång cirkulationen i benen nu när det är mycket stillasittande. 

Oj, nu är det dags för möte! Ha en härlig dag alla!! 


Inga kommentarer: