Sidor

måndag 1 februari 2010

Vecka 15

Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.

Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!
Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!
Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.
http://www.blimamma.se/


Kanske börjar faktiskt ana på magen nu.... Såg i spegeln i morse att det kanske inte bara är fett, även om det är mycket av den varan.

Igår var världens bästa tant M över och hjälpte oss sätta ihop garderoberna som vi spontanköpte på IKEA. Blev ett MYCKET trevligt besök på IKEA med en trevlig kväll och fint blev det i hallen också. Tant M frågade var barnvagnen skulle stå och föreslog att Maken ska bygga ett litet garage på altanen! Skulle funka att ha det precis bakom dörren faktiskt... Hmmm, tål att tänkas på! Appropå vagn skulle vi ha tittat in på Babyland en sväng igår för att reka lite för att sedan kunna utforska Blocket men eftersom det blev lite sent innan Maken kom hem från träningen och vi hade ätit "lunch" så hann vi inte det. Får ta det i helgen kanske. Vi spejade dock runt på IKEAs barnavdelning och Maken tyckte att det kändes surrealistiskt, själv längtade jag mest tills övervåningen är fördig så att man kan få inreda lite och köpa lakan och så.

Längtar. Enormt mycket!

//Mamma

1 kommentar:

TT sa...

Köp mer från IKEA :-D Så kul att skruva ihop. Tack för en trevlig kväll.
Visst börjar Minis "bubbla" synas! Det är inte fett som sitter på magen på dig :-)
Kram tant M