Sidor

torsdag 18 februari 2010

Men jag känner mig ju inte gravid...

...bara fet och av den anledningen så är jag lite nervös för helgens event när vi ska på stor tävling. Och på jobbet känns det jättekonstigt också. Jag är ju inte bra på nåt, alltså någon sport eller något liknande, men jag är uppskattad i mitt arbet och det har blivit så att arbetsplatsen är där jag söker den bekräftelse som andra kanske får av att vinna en fotbollsmatch eller sälja en tavla eller bjuda på en proffsig hemlagad middag. Nu ska jag försvinna från jobbet och någon annan komma in och göra mitt jobb tills jag kommer tillbaka. Men när jag kommer tillbaka; finns det nåt jobb för mig då eller har min ersättare gjort det hela så mycket bättre att jag får kliva åt sidan. Förstår ni var jag vill komma? Skiträdd för det liksom... För jag tycker ju så mycket om mitt arbete, min arbetsplats och mina kollegor! Eller, ja inte magontframmkallande kollegor då men...

Skit samma.

Längtar som bara den till nästa onsdag då vi ska på ultraljud. Ska bli vansnnigt spännande att se den lilla krabaten där inne! Sen vill jag nog göra ett 3D-ultraljud...
Vi rekommenderar att ni gör ert 2D/3D/4D ultraljud mellan graviditets vecka 25-32 för att få så bra bilder som möjligt. Självklart går det även bra att komma senare än v.32 men det kan då vara risk för att bebisen är lite för stor vilket kan resultera i att man inte ser lika bra som man skulle gjort i ett tidigare skede. För kvinnor av generösare storlek rekommenderar vi ett besök efter den 28:e veckan. Vi genomför ultraljudet från det att ni har gått in i gravditetsvecka 22 och fått er ultraljudsundersökning hos er doktor/barnmorska men bilderna är då ofta inte lika tydliga som i ett senare skede av er graviditet.
http://www.tittutultraljud.se/

Tant E, ser fram emot att se din nuna på jobbet! Och jag har faktiskt börjat virka på kaninen! Ha! *stolt*

//Mamma

2 kommentarer:

Sussi sa...

"För kvinnor av generösare storlek rekomenderas..." Hahaha. Gumman du duger som du är och du är INTE en av de "generösare" storleksmässigt. Du är jättefin och det lyser om dig. Du får nog bereda dig på att det nu kommer att komma en del förstulna blickar och ev. en och annan liten fråga. Oroa dig inte för jobbet, det är jätteskönt att få vara mammaledig och lika skönt att få komma tillbaka efter nåt år. Kram till er.

Alma och vi sa...

Jag reagerade faktiskt inte ens på det i texten haha! Men jag vill inte vara mammaledig, det är ju det som är kruxet just nu... Är rädd att jag kommer klättra på väggarna efter ett par månader!