Sidor

tisdag 15 november 2011

Det finns en hel del att skriva

Började skriva inlägget igår morse men skrev aldrig färdigt under dagen eller kvällen och fortsätter därför idag tisdag.

Helgen har varit väldigt innehållsrik men jag väljer ändå att sammanfatta det kort.

Torsdag kväll var jag och panikhandlade i Skäris, en outfit att ha på mig på festen på lördagen. Illrosa läppstift - check! Packade inte utan tog en lång dusch, målade tånaglarna och tittade på Robinsson. Lagom!

Fredag var det pepp på jobbet. Fredagslunch med grabbarna och födelsedagsbullar på eftermiddagsfikat. Lagom kaotisk dag i arbetsbelastning. Hämtade lilla skruttungen hos A-L och begav mig hem för att på en timme hinna med en MASSA saker (som att äta och packa) innan Maken skjutsade till Frihamnen. Stressade som en tok och hann! Pussade och kramade Alma och Wilma och åkte.

Hämtade syrrorna och gav Maken en puss och gick in på terminalen. Det första vi ser är Black Stone Cherry! Yay! Vi står och väntar ett bra tag på att få komma ombord, under tiden vi väntar förundras vi över hur folk ser ut. Jösses. Det resonemanget fortsätter sedan under hela kryssen. Visst, man behöver inte se ut som en fotomodell men för fan; klä er, tvätta håret, sätt inte på dig storlek small om du uppenbarligen drar XXL! Bara ett tips.

I väntan på att få gå ombord, Syrran skriver en hälsning till Salems bortgångna orginalare...


Hytthäng

Bokstavligt talat!
Kvällen/natten var kul! Jag tog det väldigt lugnt med alkoholen och kände att det var helt i sin ordning. Vet inte om det var storasystern i mig som tog över, att jag "behövde" ha lite pejl på mina systrar men så blev det i alla fall. Massor med bra musik, massor med rock, massor med drägg, massor med jobbigt fulla människor (varför tycker jag det är så jobbigt??), massor med asflabb, massor med spring i trapporna. Knoppade in vid 3-tiden. Vi gick upp vid 10 (11), gjorde oss iordning och åt frukost; en hamburgertallrik. Glodde lite i Taxfree, köpte dyraste badskummet EVER till Alma, tittade på en spelning, tog kisspause och efter den blev jag kvar i hytten medan syrrorna gick på nästa spelning. Låg och halvsov ett tag, skönt! Vi kom i land vid 18 och då hämtade Maken oss. När jag kom hem hade Monica tagit med en trött Alma upp, Pappa satt i soffan och tittade på TV och jag började stressa till nästa partaj!

Satte på mig nästrumpbyxor, över det ett par jeans som jag sklippte sönder lite snabbt (redan slitna och trasiga jeans!), Makens gamla konsert-tröja med Alica Cooper med redan avklippta ärmar fick även sätta halsringningen till och bli lite vid i halsen. En gummisnodd i midjan piffade till tröjan ännu mer a la 80-tal. Sen en brutal mängd spray i "luggen" och forma till en jättelugg, upp med snedtofs som krusades tack vare utlånad krustång av grannen! Sedan blev det MASSOR med turkos och rosa ögonskugga, en mouche på kinden, mina rosa örhängen som jag hade i mellanstadiet och sedan var jag klar!

Att åka till en lokal där min vän har sin fest är inga konstigheter. Att den vännen sedan är min före detta svägerska gör hela situationen en aning mer...spännande! Att se hela "min" gamla familj igen var jätteroligt, pratade och uppdaterade oss. Vissa var nog inte så glada över att jag var där men då höll jag mig undan. Mitt Ex hade inga problem, snarare att hans fru tyckte att det hela var lite jobbigt så jag höll mig lite på avstånd och backade undan lite. Dansade hela kvällen, hoppade och hade skitkul (även med exet). En del shots blev det och en del vin så lite glad i hatten var man.Festen tvärdog efter sista tryckaren som jag dansade med Christian och då var klockan 1. Jag fick en taxi bokad och var hemma 2:15.

Tvättade av mig den ansenliga mängden smink, borstade ur håret, klev i pyjamas och tassade upp till familjen. Hade svårt att somna trots tröttheten, ont i tungan av något som jag befarar kan vara en släng av höstblåsor i vuxenvariant. Kröp nära Maken och viskade att jag älskade honom och är glad att han finns i mitt liv. För hur mycket jag än har älskat mitt ex och hur ont det än gjorde när han valde att avsluta oss så är jag idag så evinnerligt tacksam för att det blev som det blev. Hur jobbigt vi än må ha det emellanåt så kan jag inte tänka mig ett liv utan Maken, eller med någon annan än honom.

Söndag morgon fick jag sova lite, jag gjorde våfflor till frukost och sedan somnade jag och Alma i soffan. Syrrorna kom och vi gick till P&M för Farsdagsfirande. När vi sitter och hänger i soffan får jag ett sms; Är du bakis eller är du på väg? SHIT, KURSEN! Så Moster Go körde mig i ilfart till Tumba så jag kunde vara med på kursen och det var en väldans tur att jag var med för vi hade jättekul och gjorde mycket skoj! Vi skulle testa ha en miniseans och då dök Farmor upp så jag började storgråta! Hon hade en hälsning; tänker på dig. Då grät jag än mer. HUR ska jag överleva fredagen?

Blev hämtad av Maken och kom hem till en Alma som badade och skvätte vatten på Morfar för fulla muggar. jag passade på att äta pannbiff med sås och kantareller som Maken plockade på förmiddagens skogstur. Gott gott! Sedan somnade hela familjen i turordning, Alma först nästan innan vällingen var slut, sedan Wilma, därefter Maken och sist jag. De tre sistnämna i soffan vilket bara kan sammanfattas med att vi behöver en större soffa! Vaknade till vid 22 och gick upp och la oss.

Fortfarande ont i tungan, inget smakar som det ska. Alma har mest troligtvis fått höstblåsor i rumpan och är röd hela vägen upp på smulan. Men hon verkar inte ha ont av det i alla fall.

En mycket bra helg till ända!

Inga kommentarer: