Sidor

tisdag 1 november 2011

Ett förbaskat långt inlägg! (ladda med en kopp kaffe..)



Det har varit lite tyst här på bloggen, har varit lite mycket de senaste dagarna.. Men här kommer en uppdatering!

Förra tisdagen var ju vi på konsert. Det var en annorlunda upplevelse! En 63-årig man som springer runt på scen som en 16-åring och spelar en musik som är väldigt annorlunda i sig. Totalt gehör har han i alla fall, inget snack om saken! När han spelar på laserharpan så är det ju väldigt häftigt!

I fredags hade jag en helvetisk dag på jobbet. Milt sagt. Tårarna var nära flera gånger, särskilt när alla kollegor drog iväg på avtackningslunchen för två kollegor som slutade sitt uppdrag hos oss, och själv står jag kvar i jobb upp till knäna efter ett två timmar långt möte och med två lastbilar stående och väntades på material och papper. En vansinnig dag blev det så när Molly ringde strax innan 16 och erbjöd skjuts hem kändes det som om jag inte kunde komma hem snabbt nog! Det blev en inte så god vegetarisk rätt från Linas Matkasse till middag och när min lilla groda badat och lagt sig la jag mig i soffan och somnade.18:30. På en fredag. Jag var så trött i huvudet att det snurrade. När Maken åkte till Bromma flygplats för att hämta nattgästande armbrytare bäddade jag i ordning, gjorde mig själv i ordning inför natten och sedan gick jag och la mig strax efter 20. Somnade ganska snart och vaknade inte ens när Maken kom och la sig. Drömmarna gick i arbetets tecken, antar att huvudet behövde rensas. Alma vaknade ett par gånger under natten, både jag och Maken var uppe och tittade till. Nästäppan vill inte släppa och även hon har drömmar och vaknar ofta på nätterna och gråter.

Apropå göra sig i ordning för natten så måste jag berätta om någonting jag har börjat använda. Kneipps NatuRenew Organic Hudolja, jag älskar den! Fick en flaska i Goodiebagen efter Barnshoppings mingel och testade den samma kväll. Smörjer mig med lite mer på kvällen och ett tunnare lager på morgonen. Det jag gillar med oljan är att den inte lägger sig som en hinna utan att den faktiskt försvinner IN i huden. På köpet har jag blivit av med alla plitor och finnar jag hade på hakan! Helt underbart, bättre hud har jag inte haft på länge! KÖP KÖP KÖP!



Lördag morgon vaknade Alma jättetidigt och vi satte oss i fåtöljen och tittade på Musse, eller Uffe som Alma säger. Vid 7 gick vi upp och gjorde frukost och åt så den med våra gäster från Storuman; Jocke och Oskar. Alma blev lite betuttad i Oskar och kunde inte släppa honom med blicken och följde efter honom. är de åkte gjorde vi oss i ordning, åkte till Rusta och handlade lite. Juste det, behöver jag säga att jag KÖRDE till Rusta? Så skönt!! Där gick det så där bra som det kan gå... Alma ramlar på parkeringen, mitt i blötan och blir svaart i ansikte, på händer och på jackan. Tur jag hade laddat med näsdukar i handväskan! Inne på Rusta är hon jättetrött och gnällig så jag bär henne. Vi plockar lite garn, ett underställ, hundbajspåsar och duschcreme. Mitt i allt råkar jag sätta in långfingenageln mellan spjälorna på sidan av kundkorgen när jag ska ta tag i andtagen (man kan säga att jag missade rätt så mycket ja) och bänder av nageln. Gjorde inte så ont till en början... Sedan droppade blodet och då gick vi tillbaka och hämtade ett paket plåster! Med blodigt finger plockadejag ner lite ljus och en lila adventsljustake till Almas rum. Betalar och packar, ska sätta på Alma mössan och knäppa jackan när hon bestämmer sig för att rymma! Så jag springer ikapp, hämtar henne och tar kassen och handväskan och går ut i bilen. Först bra mycket senare kom jag på att jag hade glömt kvar den lila ljusstaken på pallen utanför kassorna... Nåväl, 69 kronor.

Alma slocknade i bilen så jag körde omvägar och kringelikrokvägar i 40km/h så hon kunde få sova lite. Mötte syrrorna i Skäris och glanade på kläder vilket inte var det bästa att göra. Minsta syrran är smal och har en sån där kropp som många vill ha. Andra syrran har gått ner massor i vikt och har även hon en jättefin kurvig kropp. Och så kom heffaklumpen. Så jag gick ut och gav ALma en banan istället, totalt nerkörd under markens yta. På foodcourten träffade vi på Johanna och Elliot från mammagruppen och sa hej en snabbis innan vi beställde mat. Alma och jag delade på en laxpudding, helt ok. Bytte blöja i bilen och åkte mot Solna.

I Solna snurrade vi runt och letade efter en parkeringsplats ett tag och hittade en vid idrottsanläggningen. När vi skulle betala så var automaten ur funktion så vi tackade och gick mot Solnahallen. Skrattade dock gott åt skylten som satt på automaten!


Vem är Kalle?? 
Vi betalade, fick stämplar på händerna alla tre och gick in. Massor med folk, trångt och jättevarmt. Två bås med aurafoton varav det ena ar det jättelång kö till och det andra som vi ville bli fotade i har bytt teknik och kör inte med "riktiga" aurabilder längre. Besviken som sjutton! Vi tittade runt lite, Moster Go köpte rökelse för kanonpriser, vi försökte hålla oss för skratt för en digeridoospelande kvinna som förvisso var väldigt duktig men det är något som får det hela att bli komiskt. Vi träffade på en gammal kursare till mig som hade prova-på-healing för en hundring. Har fått healing av henne förut och det är så härligt att jag passade igen! Man känner hur man liksom renas och hur kroppen hamnar "rätt". Hon sa att det är så lätt att arbeta med mig eftersom jag är så öppen själv. Hon meddelade även att mitt kronchakra var väldigt förstärkt och att kanalen var väldigt öppen! Kul, kul att få det bekräftat också! Sedan rörde vi oss hemåt igen.

Tog en tur via Hagsätra och lämnade Moster Go och åkte seda till Södeertälje och handlade mat för kvällen. Medan jag försökte få en övertrött Alma att somna kom armrytarna hem, nu förstärkt med vår tredje nattgäst Camilla. Jag bad Maken att ta hand om lite matbestyr när alla erbjöd sig så helt plötsligt var köket fullt med matlagare! Camilla klyftade potatisen som Jocke skalade, Oskar mosade feta och blandade med Creme Fraiche, Maken tinade kyckling, jag fixade sallad. Så himla kul och vi skrattade och skämtade hela tiden. Älskar vårt kö som ger utrymme för sånt här. Alma fick mat, P&M kom och hälsade på och hade med sig en flaska vin som de inte "kunde" dricka men som Maken, Jocke och Oskar sedan tog ett varsitt glas av. Precis när hon däckat efter vällingen (hon hade sovit sisådär 40-50 minuter totalt på hela dagen) så var maten klar. Vi åt och pratade, jag satte mig och började virka på en nysjal av det fina garnet jag köpt på ICA Weda (!) och pratade med Camilla. Innan jag gick och la mig ställde jag om alla klockor, en timme tillbaka. Gick och la mig och vaknade inte heller den här gången när Maken kom och la sig. 

Återigen en snurrig natt med skruttan.Hon tog inte omställningen till vintertid så strålande heller...  Vaknade med en helvetisk huvudvärk med illamående. Masade mig upp och gav Alma lite frukost men så satte jag mig i soffan med henne varpå hon somnade direkt i mitt knä och jag satt och blundade. Under Maken kom med huvudvärkstablett, fralla och juice. När armbrytarna åt bet jag ihop och gjorde oss i ordning för att åka på ettårskalas för Lovisa, gav en SUPERgnällig Alma lunch, packade väska och skulle åka nör mamma ringer och säger att de är på väg med Wilma. Så jag summerade allt. Bli sen till kalaset med en jättetrött Alma, ha en fortfarande illa bultande huvudvärk, hämta Wilma senare och få allt omkastat. Så hur jobbigt det är var så tog jag beslutet att inte åka. Satte mig lite småledsen i soffan med Alma som somnade på en gång fast jag pratade i telefon med Maken. Hon var helt slut! Hon sov i över två timmar och missade Mormor och Yngwie när de kom och lämnade Wilma. När armbrytarna kom hem softade vi i soffan allihop och roades av Alma som sprang omkring. Jag lagade panerad kalkonschnitzzel med klyftpotatis och världens underbaraste godaste mumsigaste rotfruktssåsen till. TACK Linas Matkasse!!! Maten var klar alldeles lagom till Maken kom hem från avlämning av våra gäster. Vi åt och jag tog en tur med Wilma när Alma somnat. Sedan somnade i alla tre, Wilma inräknad, i soffan. Vaknade av att ALma grät och rusade upp. Klockan hade visst råkat bli 23! Skuttade i säng och sov som en stock hela natten.
Striptease?

"Grisen" är hemma!
Måndag morgon hade vi sovmorgon eftersom Alma skulle fotograferas hos dagmamman vid 8:30. Så det blev nya strumpbyxor (som hon satt och kände på när jag tog på henne dem) och den fina randiga klänninge från Tant M med Lurvas på (som man kan dra upp och visa magen när man har). Lämnade henne i trygga händer hos A-L och åkte till jobbet där det fortsatte liknande fredagens tempo men den här gången skrattaed jag mest åt det! Smet lite tidigare eftersom Maken opererat bort näsmusslorna i näsan på eftermiddagen med en inte tillräcklig bedövning och var ganska däckad av smärtan. Åter igen ett stort tack till Pappa som hämtade och Moster Go som lekt med gullungen! GUA GUA GUA betyder förövrigt gunga gunga gunga! Eller hur Moster Go! Nu kan även Alma säga Moster Go's namn och gick runt här hemma i söndags och upprepade det gång på gång. 

Medan vi åt så betedde hon sig konstigt, spottade ut all mat, ville inte äta päppe (äpple) och var jättegrinig. Så tyckte jag att det såg skumt ut och efter en lite närmare undersökning som involverade ficklampa, en fjantig mamma och kiknande dotter kunde det klargöras att vi har drabbats av höstblåsor. Ingen feber men lite svårt att få ner vällingen var det allt på kvällen. Maken vilade på soffan och jag tog en tur med Wilma till P&M, provade en klänning som var farmors, pratade lite, låade ficklampa och gick en tur. Sedan körde jag ner bilen till verkstaden och flyttade barnstolen från framsätet till baksätet och dammsög ur en halv sandlåda ur bilen. Öppnade motorhuven och tog bort alla björklöv och frön och FICK INTE IGEN DEN IGEN! Försökte en miljard (?) gånger... Icke. När jag står där på grusplanen utanför verkstaden plingar det till i telefonen; en ny vänförfrågan på Facebook från sprudlande Mikaela som är en av gundarna till Mammabloggalan samt även ett meddelande från densamma där jag råds till att titta till deras FB-sida. Sagt och gjort, kolla här! 

Hej alla!

Vinnaren i tävlingen "En helt ny livsstil" är utsedd.
Bland alla motiveringar fastnade vi alla lite extra vid en, och vinnaren är.....

http://minisresa.blogspot.com/

Vi önskar dig ett varmt lycka till och ser fram emot att få följa samarbetet med Åse (56kilo)!

Tack till alla er som skickade in motiveringar!
Ha en bra vecka...
(har editerat namnen från texten...)
Vad jag vunnit? Kolla HÄR!Ni kan tro att adrenalinet pumpade och glädjen sprudlade! OJ OJ OJ! Tittade på lite TV innan det blev dags att skutta i säng. 
Idag lämnade jag Alma hos Pappa och bad honom kolla på motorhuven men han visste inte vad problemet var. Så jag åkte till jobbet men lugnt som sjutton! Huven vibrerade lite i vinden men inte så farligt. Ringde Ford som sa att man INTE ska köra med den i det läget. Va fan ska jag göra då? Gå? Nope! Den var ju låst i första läget. Eftersom Alma inte får träffa andra barn när hon har höstblåsor blev hon hemma hos morfar och Moster Go på förmiddagen medan jag jobbade som en gnu och gick vid lunch. Kom hem, åt lunch och somnade i soffan alla tre. Mys! Maken kom hem och jag gasade iväg till Ford. 
Lantlollan!
Första killen som kollar säger att det inte är något man kan lösa på en parkeringsplats och att det måste åtgärdas och att jag behöver boka tid. När vi kommer in och ska boka tid så kommer en annan bilmekaniker, densamme jag pratade med på morgonen, och sa att han nog kunde fixa det. Tar en skruvmejsel, pillarlite och så KLICK så funkade det! Så han fick visa mig hur han gjorde i fall att det händer igen. Däremot spökar lamporna, jag tror på allvar att det är "spökerier" och inte glapp. Surrade lite med bilförsäljarna, först T som  jag köpte Fiestan aka. Betty Blå av och sedan med M som sålde Kajan till mig, min fina Mondeo. Hemma väntade mat, en Alma som hade gående bord, dvs hon fick en sked mat och gick omkring, kom tillbaka för en till och så vidare. Det funkade, hon åt mycket utan knussel! Vissa dagar funkar inte "sitta-still-och -äta-själv"-metoden helt enkelt! Efter maten hade vi mysstund hela familjen med lek och bus, så härligt. Alma sa GODA GODA GODA och det tog ett tag innan jag förstod vad hon menade. Groda! Jag kallar ju henne mammas lilla groda!
Hon badade och plaskade medan jag och Maken vek tvätt. Sedan hade vi en lååång busstund på skötbordet och hon skrattade så hon kiknade flera gånger. Hennes underbara skratt får hjärtat att ta trippelslag och jag lir alldeles varm av lycka. Att älska någon så mycket är galet! Hon somnade på en gång, sedan har jag plockat lite och nu har jag suttit här i två timmar och skrivit detta inlägg så ryggen är mör, klockan är mycket och det är dags att sova! Maken är hemma med Alma imorgon, jag jobbar och så får vi se om det blir tvärtom på torsdag. Blåsorna var större idag men hon äter och dricker som hon ska och har ingen feber så det är ju inget "fel" på henne. Som tur är så blir man resistent om man haft det, som med vattkoppor. 
Där har ni en uppdatering om läget. Sov gott folket!
















2 kommentarer:

Jennie sa...

Vilken uppdatering! Super tycker jag, gillar sådana inlägg:D

Jag tränar på Rönninge gymmix på Måndagar och varannan torsdag..:)

Mormor sa...

Härlig uppdatering. Tack för den och ett jätte-grattis till vinsten! P&K