Sidor

söndag 27 december 2009

9+0

Idag går vi in i vecka 10.

Denna veckan är något av en milstolpe i fostrets utveckling. I den tionde veckan är alla delar och organ i kroppen anlagda och nu återstår ‘bara’ för dem att utvecklas och mogna under resten av graviditeten. Fingrar och tår har vuxit isär och svansen har försvunnit. Fostret har redan utvecklas smaklökar och tandanlag. Hjärnan växer med otroliga 250 000 nya neuroner per minut! Hjärtat är fullt utvecklat, men de externa könsorganen syns inte förrän under nästa vecka, även om testiklarna hos pojkar redan producerar testosteron.
www.blimamma.se

Hade fjärilar i magen hela julafton och värst var då alla klapparna var öppnade och jag gav paketen till mamma och pappa. Pappa sa inte så mycket och mamma tittade roligt och skulle hem och sticka barnkläder. Idag fick även farmor veta. Skönt att det "är ute". Tant M var här på juldagen och hade med sig julklappar till mig Maken; en fylla-i-bok för både mamman och pappan samt en bok om tips till föräldrar av föräldrar. TACK! Av Lillmoster fick vi 3 bodies; en svart/vit-randig, en vit med texten I *hjärta* DAD ch en likadan med I *hjärta* MUM. När jag vek upp dom små små kläderna blev det lite lattjo i huvudet; snart ska mitt barn ha dom på sig! Shit!


Illamåendet har lättat något, kan dock konstatera att julmat inte var en höjdare för illamåendet. Blev jättetjyvis efter maten ett par dagar. Det som (tyvärr) funkar på illamåendet är pizza... Så idag blev det pizza, jag och morbror R åkte och hämtade och pratade om Mini och allt möjligt. 


Fortsatt ledig i över en vecka, ska bli skönt att vila upp sig! Efter ledigheten ska vi på inskrivning hos MVC.


Längtar...


//Mamma



 

Inga kommentarer: